Kaikki myytävät marsuni löytyvät Blogistani.

Kysy myös hyvälaatuista syysheinää paaleissa ja pienemmissä pakkauksissa.


Marjo / marjo.meuronen@gmail.com puh. 0408215178


Ennen kuin päätät, lue:


Ostaessasi marsua sitoudut sen eliniän pitämään siitä hyvää huolta ja hoitamaan sitä lajinsa vaatimalla tavalla. Maa-ja metsätalousministeriön eläintenpitoasetus määrittää että laumaeläimet on pidettävä vähintään kahden yksilön laumoina tai erillään häkeissä, joista ne voivat jutustella toisen lajitoverin kanssa, eli samassa taloudessa on oltava kaksi marsua, joilla on toisiinsa näkö ja kuuloyhteys.

Mikäli joku itsepintaisesti haluaa pitää marsunsa yksin, ostakoon sen eläinkaupasta.
Minä kasvattajana vaadin, että kasvattamiani marsuja hoidetaan niiden vaatimalla tavalla. Yksin pitämällä ei marsua hoideta oikein, vaan se kärsii. Jos epäilee tätä, voi sulkea aluksi vaikkapa viikoksi itsensä ulkopuoliselta maailmalta eikä saa ottaa mitään kontaktia toisiin ihmisiin, ei tv:tä, puhelinta, nettiä... Ruoka tuodaan oven taa eikä kukaan sano mitään. Olisikohan viikon päästä monikaan valmis jatkamaan tällaista yksinoloa? Seurana voisi toki olla joku koira, kissa, hamsteri, kultakala. Ne vaan eivät osaa puhua meidän kieltämme, eli aika kävisi aika pitkäksi. Voitko yhtään mielessäsi siis kuvitella miltä marsusta tuntuu vaikka sitä siliteltäisiin, pusuteltaisiin, paijattaisiin? Annetaan siis marsun olla marsu ja toteuttaa omia tarpeitaan ja keskitytään me vaan opiskelemaan niistä lisää voidaksemme täyttää ne tarpeet.

Jos myisin kasvattamani marsun yksineläjäksi, kokisin pettäneeni sen luottamuksen. Tämän vuoksi toivon aina, että marsuja otetaan vähintään kaksi.

Olen huomannut, että toisin kuin luullaan, urokset ovat paljon sosiaalisempia lemmikkejä kun naaraat. Lisäksi ne ovat luonteeltaan tasaisempia. 2 urosta voi tulla jopa paremmin toimeen kun 2 naarasta. Lisäksi urokset kesyyntyvät paremmin. Naarailla on omat oikkunsa.

Marsujen ostaja saa:

* heinää hieman

* pellettiä parin päivän tarpeiksi

* sukutaulun / rekisteripaperin

* hoito-ohjeet

* alennsulipukkeen SMY:n näyttelyihin

* alekupongin KSKJJH:n näyttelyihin (tulossa)


VARAUSMAKSU

Olen ottanut käyttööni varausmaksukäytännön. Varausmaksu on 1.4.2010 lähtien myytävien marsujen myyntihinnasta 50%, eli luovutushetkellä maksetaan toinen puoli. Varausta ei oteta vastaan ennen kuin marsun kuljetuksesta / noudosta on sovittu. Varausmaksu on molemmin puolisesti sitova lupaus tulevasta kaupasta.

Varausmaksu voidaan palauttaa tai siirtää koskemaan toista marsua ostajan suostumuksella, mikäli varattu marsu sairastuu vakavasti, kuolee tai sillä ilmenee sairauden oireita ennen luovutusta. Muutoin varausmaksua ei palauteta.

Alle 18-vuotiaalla on oltava vanhempien suostumus ja  yhteydenotto ennen sitovaa varausta ja kauppatapahtumaa.

Kauppakirja tehdään jokaisen kaupan yhteydessä kaksin kappalein.

Toivon kasvattini ostajan ilmoittavan mikäli aikoo myydä marsua eteenpäin. En halua kasvattaa kiertolaisia vaan hyviä lemmikkimarsuja ja toivon jokaisen kohdalla ensimmäisen kodin olevan pysyvän.

Jos marsuista joudutaan luopumaan vaikkapa allergian takia, voin tilanteen ja tilojen salliessa lunastaa marsut takaisin enimmillään samalla summalla millä ne on myyty tai auttaa uusien kotien etsinnässä.

MARSUN HINTA

Olen itse sekä moni muukin on huomannut, että tinkijöitä riittää. Tämä on kasvattajasta sangen epämiellyttävää; pitäisi myydä eläin lähes ilmaiseksi, toimia taksipalveluna ilman korvausta ja pitäisi saada eläin jo kun se syntyy tai viimeistään parin viikon iässä, kun se on vielä vauvakoossa tai varautua olemaan 24h kotona päivystämässä jos joku sattuisi tulemaan hakemaan marsun. Tällainen ei käy. Marsun kasvattajatkin ovat työssäkäyviä, mahdollisesti perheellisiä ihmisiä, opiskelijoita tai vähävaraisia. Sillä aikaa kun marsunostaja kotonaan odottaa tv:tä katsoen eläimen saapumista, myyjä ajelee kulukorvauksetta ja tuhlaa omaa aikaansa vain saadakseen eläimen ostajalle. Loppujen lopuksi ostajan maksama korvaus eläimestä ei edes kata bensiinikuluja. Kuljetuskustannukset eivät kuulu eläimen hintaan vaan ne tulevat ostajalle lisänä automaattisesti tai muuten hän järjestää kyydin eläimelle haluamallaan tavalla ja maksaa sen.

Marsun hinta koostuu monesta asiasta. Siinä on marsuihin käytetty aika, hoitotoimet, ruokinnat niin emon kuin isänkin, lämmityskustannuksia, rehuja... Marsun pitäminen ei ole ilmaista eli ne eivät lisäänny ilmaiseksi vaikka moni ajattelee, että eihän siitä tarvitse maksaa. Ei suoranaisesti, jos omistaa uroksen ja naaraan, mutta kun se ei riitä. Kasvattaakseen laadukkaita marsuja kasvattajan tulisi käydä vähintään kerran vuodessa näyttelyissä (kyyti maksaa + osallistumismaksut), eläinten ostaminen, mahdollisesti jopa ulkomaisten eläinten hankkiminen ja tuominen Suomeen jne.

Itse olen pyrkinyt siihen, että marsut kustantavat itsensä. Ensisijaisestihan koitan kasvattaa itselleni parempia jalostuseläimiä ja näyttelytähtiä, mutta kasvatan myös hyviä lemmikkimarsuja ja harrastuskumppaneita muille. Osa jalostuseläimistäni on hankittu ulkomailta, koska pyrin parempaan jalostuspohjaan niin laadultaan kun sukupohjaltaan. Ensisijaisesti haluan suosia englantilaisia linjoja rex kasvatuksessani, sillä rexit ovat alunperin englannista. 

Jos marsu maksaa eläinkaupassa 60-80 euroa kappale on kohtuutonta valittaa kasvattajalle, että 30-50 euron marsu olisi kallis! Eivät kasvattajat ole hyväntekijöitä.

Marsun hankintahinta ei ole kallis verrattuna siihen miten pitkään se elää (jopa 8 vuotta). Enemmän marsussa maksaa sen ruoat ja varsinkin eläinlääkärin kulut. Jos hankintahetkellä 30 euron sijoitus tuntuu kalliilta, voi miettiä onko marsu itselleen sopiva lemmikki ja onko sen ruokintaan / hoitoon oikeasti varaa. Voitte vaan kuvitella miltä marsua myyvästä kasvattajasta tuntuu, kun ostajaehdokas sanoo että marsu on liian kallis! Ensimmäisenä ajattelee tietysti että saako se ruokaa, onko sille vara ostaa oikean kokoinen häkki, entä eläinlääkäri???

TOIVOISIN

että ennen marsun hankintaa testaisit itseltäsi ja perheenjäseniltäsi heinäallergian mahdollisuuden, ettei tule ikäviä yllätyksiä! Myös muiden eläinten kanssa kannattaa olla ja testata allergiset reaktiot. Ostaja on kuitenkin vastuussa ostamastaan eläimestä, eikä eläimen kannalta ole hyväksi, että se vaihtaa kotia jatkuvasti. On paljon helpompaa ottaa etukäteen selville allergiat, kun myydä / antaa eläviä eläimiä eteenpäin.
Vaikka marsu onkin eläin, se on erittäin helposti stressaava eläin.
Ethän ota marsua hetken mielijohteesta, vaikka se olisi kuinka kivan näköinen?
Ensin tutkitaan, sitten hutkitaan!

 
Make a Free Website with Yola.